luni, 21 martie 2011

22 MARTIE ZIUA MONDIALA A APEI






Cu ocazia Zilei Mondiale a apei am hotarat sa aduc in atentia cititorilor mei lucruri interesante  despre  APA atat de banala pentru noi dar care pastreaza in ea mistere inca neelucidate, mistere existente de la crearea insasi a Universului. S-au facut intradevar pasi enormi in ultimul secol in directia descoperiri misterelor apei si caracteristicilor ei, insa, cu toate acestea se pare ca inca si mai multe proprietati nebanuite ale apei sunt descoperite in fiecare zi

ACESTE INFORMATI LE-AM GASIT RASFOIND PE ,,NET" MERITUL MEU ESTE DOAR ACELA DE A LE ADUCE AZI IN PRIM PLAN

LIMBAJUL SECRET AL  APEI



Masaru Emoto este un cercetator japonez ce a reusit, prin tehnici de fotografiere rapida, sa pozeze structura apei în timpul înghetarii si sa evidentieze astfelconsecinta directa a gândurilor pozitive si negative asupra formarii cristalelor de gheata.AFLA MAI MULT

Forme de cristalizare  la expunerea apei la rostirea unor cuvinte care exprimau acelasi lucru (de exemplu multumesc), dar în limbi diferite.

IUBIREA SI RECUNOSTINTA



NEFERICIREA
mai jos se poate observa simetria cristalului pentru cuvântul fericire si dezechilibrul nefericirii:



CRISTALIZAREA APEI ATUNCI CAND SANT  DENUMITE ANUMITE RELGII


APA SI FOTOGRAFIA



APA SI MUZICA



APA SI PUTEREA CUVINTELOR


 FOLOSIREA APEI IN PREZICEREA CUTREMURELOR



EFECTELE DAUNATOARE ALE UNDELOR ELECTROMAGNETICE ASUPRA APEI


PUTEREA RUGACIUNII ASUPRA APEI






Apa e mai scumpa decît aurul! Corpul omenesc este alcatuit mai mult de 3 sferuri din apă.Pe masură ce oamenii îmbatrînesc,cantitatea de apă din organism scade.Cei mai multi oameni în vîrsta sînt slabi.O vorba din popor spune despre aceştea ca”se usuca”sau ca sunt”uscati”.Şi asa şi este.


Creierul are in componenta sa 90 la suta apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare. De asemenea, neurotransmitatorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - contin tot 90 la suta apa. Este de inteles de ce, cind nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete. Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incit setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile (si ele semnale de deshidratare) si patologia multor organe. Celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii.

Cand apa din corp este murdara, ce se intampla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cand membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare. Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Surpriza. Este colesterol. Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, in 90 la suta din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii. Studiile facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica intre ele.

Celulele deshidratate se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la cancer. Sarea este foarte importanta pentru organism, pentru ca aceasta efectueaza schimbul la nivel celular; apa merge in celula si in afara ei cu ajutorul sarii. Aceasta inseamna ca a bea apa si a avea saruri naturale in organism este vital pentru sanatatea celulara. Pentru a se hidrata, sangele trage apa din organele vitale.


Ce se intampla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)? Nu trebuie sa bem apa in timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sange pentru a efectua procesul digestiv, iar sangele este compus 80 la suta din apa. Sangele trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa. Pentru a efectua corect procesul de digestie, sangele trebuie sa fie hidratat corect inainte de masa. Altfel, sangele se ingroasa si de aceea, pentru a se hidrata trage apa din organele vitale. Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare celula, fiecare componenta "lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism. Singele nu face exceptie de la acest principiu, asa incat - iata - vedem de ce este atat de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Sangele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va ramane sanatos.


Cercetarile efectuate arata ca 90% din durerile de stomac sunt cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o proasta functionare a nervilor, cauzata de lipsa apei in corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Cand cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare. Ce se intimpla cand luam un calmant pentru dureri sau cand avem un soc? Luam calmantul cu apa si ni se da apa cand suntem in stare de soc. De fapt, cand iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul. 90 la suta din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!". Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de sange sint cauzate de lipsa apei din corp.


Organismul uman este construit din apa in proportie de peste 70% per total, dar multe dintre organele noastre, precum este creierul, au o componenta numita "apa" in proportie de 90 la suta. Cand nu bem suficienta apa, neurotransmitatorii (compusi din apa in proportie de 90 la suta) nu mai pot transmite corect mesajul "mi-e sete". Organele corpului nostru se deshidrateaza, apar durerile localizate la diferite organe, luam medicamente si nu stim ca? Primul tratament de care avem nevoie este chiar... APA."Majoritatea bolilor sunt cauzate de deshidratare", au concluzionat studiile efectuate de catre un doctor german, care a si scris cartea "Nu esti bolnav, ti-e doar sete".


Deci, ce ar trebui sa facem:

1) Beti intre 2 si 3 litri de apa plata zilnic.

2) Beti o cana cu apa cu o jumatate de ora inainte de masa.

3) Nu beti apa in tim

S.O.S APA -,,PRIM AJUTOR ,,- O EMISIUNE A TELEVIZIUNII DIN SEVERIN DAR CARE POATE FII FOARTE INTRESANTA SI PENTRU GALATENI SI NU NUMAI.
POLUAREA DUNARII

CLORINAREA APEI SI  CRESTEREA  COLESTEROLUL----

,,NU APA LIMPEDE SI GUSTOASA ESTE BUNA DE BAUT"







STIATI CA ...PLUMBUL AFECTEAZA SISTEMUL IMUNITAR AL COPIILOR
CLORUL ESTE FACTORUL DECLANSATOR AL CANCERULUI DE PANCREAS
ALUMINIUL ESTE RASPUNZATOR DE PRODUCEREA CUMPLITEI BOLI ALZHAIMAR

CE FEL DE APA CONSUMATI ?

CORPUL OMENESC CONTINE 70% APA




 ZEPTER INTERNATIONAL GALATI -PRIN PRODUSELE  SALE DIN BRANDUL HOME CARE SUSTINE CAMPANIA DE PURIFICARE A APEI



PET-URILE= BISFENOL SUBSTANTA INTERZISA




OSMOZA INVERSA

Osmoza inversa reprezinta o metoda de filtrare de lichid, care inlatura multe tipuri de la molecule atomice mari la molecule mai mici, prin fortarea lichidului la presiune inalta printr-o membrana cu pori (gauri) doar suficient de mare pentru a permite moleculelor mici sa treaca prin ea.
Acesta e cea mai frecventa metoda utilizata in purificare apei potabile din apa de mare, de a scoate sarea si alte substante din moleculele de apa. Cu toate acestea, procesul de osmoza inversa e, de asemenea, utilizat pentru filtrarea multe alte tipuri de lichide.
Procesul poate fi similar cu membrana de filtrare. Cu toate acestea, exista diferente esentiale intre osmoza inversa si filtrare. Mecanismul predominant de scoatere in filtrarea cu membrana este strecurarea, excludere prin marime, astfel incat procesul poate atinge, teoretic, excluderea perfecta de particule, indiferent de parametri operationali, precum influienta presiunii si concentratia. OI(osmoza inversa), cu toate acestea implica un mecanism de difuzie, astfel incat separarea eficienta este in functie de concentratia solitiei, de apa sub presiune si rata de flux. Acesta actioneaza prin utilizarea presiunii pentru a forta o solutie sa treaca printr-o membrana, pastrand substanta pe o parte si care sa permita solventului pur sa treaca de partea cealalta. Aceasta este procesul invers osmozei normale, care este miscarea naturala de solvent dintr-o zona de concentrare scazuta de substanta, printr-o membrana, intr-o zona de mare concentrare de substanta atunci cand nici o presiune externa nu este aplicata.
Peste tot, sisteme de purificare a apei de uz casnic potabil, inclusiv sistemul de osmoza inversa, sunt utilizate in mod curent pentru imbunatatirea apei pentru baut si gatit.
Astfel de sisteme cu osmoza inversa de obicei includ un numar de pasi:
  • Un filtru de particule pentru a capta sedimentele, inclusiv rugina si carbonatul de calciu
  • Optional, un al doilea filtru de sedimente, cu pori mai mici
  • Un filtru de carbon activ pentru a capta produse chimice organice si clor, care va ataca si degrada membranele TFC si de osmoza inversa
  • Un fitru de osmoza inversa, care este un invelis cu membrana subtire dintr-un compozit de materiale (TFM sau TFC)
  • Optional, un al doilea filtru de carbon pentru a capta aceste produse chimice ce nu s-au eliminat prin membrana de osmoza inversa
  • Optional o lampa UV pentru dezinfectarea de microbi care pot scapa de filtrare prin membrana de osmoza inversa
In unele sisteme, pre-filtrul de carbon este omis si membrana de celuloza triacetat (CTA) este utilizata. Membrana CTA este predispusa la putrezire decat daca sunt protejate de apa cu clor, in timp ce membrana TFC este predispusa la descompunerea sub influenta clorului. In sistemele CTA, un post-filtru de carbon este necesara pentru a elimina clorul din apa produsul final.
Procesoare portable osmoza inversa de apa sunt vandute pentru purificarea apei cu caracter personal in diverse locuri. Pentru a lucra in mod eficient, alimentarea cu apa la aceste unitati trebuie sa fie cel mai bine sub o presiune (40 psi sau mai mare este norma). Procesoare de osmoza inversa portabile pot fi folosite de persoane care locuiesc in mediul rural fara apa curata, departe de conductele de apa a orasului. Oamenii din zonele rurale filtreaza singuri apa din ocean sau rau, dispozitivul este usor de folosit (pentru apa sarata ar putea fi necesara membrane speciale). Unii calatori cu barca in excursii lungi, sau la pescuit, sau ce campeaza pe o insula, sau in tarile in care apa locala furnizata este poluata sau care nu corespunde standardelor, utilizeaza procesoare cu osmoza inversa impreuna cu sterilizatori UV. Sistemele cu osmoza inversa sunt, de asemenea, folosite acum pe scara larga de catre entuziasti ai acvariului marin. In productia de apa minerala imbuteliata, apa trece printr-un procesor de osmoza inversa a apei pentru a elimina poluantii si microorganismele. In tarile europene, insa, astfel de prelucrare a apei minerale naturale (astfel cum sunt definita intr-o directiva europeana) nu este permisa de legislatia europeana. (In practica, o parte din bacterii vii poate sa treaca printr-o membrana de osmoza inversa prin unele imperfectiuni minore, sau trecerea de membrana in intregime prin fisuri mici, in jurul sigiliilor. Astfel, sisteme de osmoza inversa complete pot include etape suplimentare de tratament al apei care utilizeaza lumina ultravioleta sau de ozonul pentru a preveni contaminarea microbiologica.)
Marimile porilor membranei pot varia de la .1 la 5.000 de nanometri (nm), in functie de tipul de filtru. "Filtrarea de particule" elimina particulele de 1.000 nm sau mai mari. Microfiltrare elimina particulele de 50 nm sau mai mare. "Ultrafiltrare" elimina particulele de aproximativ 3 nm sau mai mari. "Nanofiltration" elimina particulele de 1 nm sau mai mari. Osmoza inversa este in categoria finala de filtrare cu membrana, "Hyperfiltration", si elimina particule mai mari de .1 nm






SECRETUL VIETII ETERNE    -  Henri Coanda & dr. Patrick Flanagan

Pentru ca varsta nu i-a mai permis sa finalizeze secretul "tineretii fara batranete" bazat pe
calitatile apei, dr. Coanda i-a inmanat lui Patrick toate rezultatele cercetarilor sale, fiind convins
ca tanarul va descoperi in laborator secretul apei din tinutul Hunza. Dupa 30 de ani de cercetari
intense, colaborarea cu savantul roman a dat roade: dr. Patrick Flanagan a fost propus de
Academia suedeza pentru a primi premiul Nobel pentru descoperirile sale in biochimie si
nutritie. Doar cu titlu informativ, amintim aici trei dintre produsele descoperite de dr. Flanagan:
- Crystal Energy(Hydracel), solutie adaugata in apa distilata ce reproduce toate calitatile apei din
tinutul Hanza, care poate prelungi energia organismului mult peste varsta de 100 de ani.



APA MINERALA

APA SI SISTEMUL IMUNITAR


SI PENTRU CA  DRAGII MEI CITITORI NU VREAU SA PLICTISESC MA OPRESC AICI
DACA V-I SE PARE INTERESANT ACEST POST VOI PUTEA REVENII SI CU MULTE ALTE LUCRURI INTERESANTE DESPRE APA


Pentru cititorii din Galati si Braila care  doresc testarea gratuita a apei pe care o beau ii invit sa se inscrie la adresa de email zepterfest1@yahoo.com cu:NUME  si un NUMAR de telefon, pentru a putea fi programati.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu